Alleenstaande papa’s dating

Tips voor alleenstaande vaders uit België

Alleenstaande vaders die voor de eerste keer daten, kunnen het verwarrende tijd vinden voor alle betrokkenen. Maar we zijn hier om te helpen. Hier zijn een paar belangrijke punten om in gedachten te houden bij het naderen van het datingspel met kinderen op sleeptouw.

Alleenstaande vader van België

Wees eerlijk tegen je kinderen

Je zou in de verleiding kunnen komen om je dating geheim te houden voor de kinderen, althans voor een tijdje. In mijn jaren als therapeut heb ik echter ontdekt dat geheimen ongelooflijke schade aan een relatie kunnen toebrengen, zelfs als ze goedbedoeld zijn. Je hoeft je kinderen niet elk detail te geven. Zeg gewoon zoiets als: “Nu je moeder en ik uit elkaar zijn, zal ik het rustig aan doen en nieuwe mensen ontmoeten. Ik heb geen haast om me te vestigen en ik ga geen beslissingen nemen zonder het je eerst te vertellen. “Je eerlijkheid zal zo cruciaal zijn om hen te helpen zich veilig te voelen in hun relatie met jou en hun toekomst.

Afhankelijk van de leeftijd van uw kinderen, zorg ervoor dat u laat weten dat u aan het daten bent. Het laatste wat je wilt, is dat ze het nieuws van iemand anders horen of onverwacht een nieuw vriendinnetje ontmoeten. Je kinderen hebben tenslotte je prioriteit, dus je moet er eerst aan denken om ze gelukkig te houden. Geruststelling is de sleutel, vooral voor jongere kinderen. Laat hen weten dat zij of hun moeder niet worden vervangen.

MAAK GRATIS PARSHIP ACCOUNT AAN

Single dads dating kan vinden dat het een raadselachtige ervaring is voor iedereen, vooral voor kinderen. Houd hun contact met uw datums in eerste instantie zo minimaal mogelijk. Wanneer de tijd rijp is om uw nieuwe partner te ontmoeten, is het van vitaal belang dat u de mening van uw kinderen krijgt en de boodschap dat zij belangrijk zijn en een deel van dit proces ook versterkt. Wees voorzichtig en verwacht niet te veel – ze zullen misschien niet zoveel van haar houden als jij meteen!

Introduceer langdurige relaties

Vermijd het introduceren van uw kinderen op elke datum die u heeft, omdat dit hun perceptie van relaties in het algemeen kan schaden. Ze kunnen dicht bij een van je datums komen voordat ze zijn verdwenen, waardoor het moeilijk zou zijn om dicht bij iemand anders te komen waar je serieus mee omgaat.

Vergeet uw relaties uit het verleden en Focus op de toekomst

Jullie nieuwe relaties zijn precies dat – nieuw. Nieuwe mensen, nieuwe situaties en een nieuw leven. Probeer elke verbittering die je draagt ​​uit je vorige relaties achter te laten en opnieuw te beginnen. En laten we eerlijk zijn; praten over je ex gaat alleen maar leiden tot een ongemakkelijke situatie – en geen tweede date!

Het is ongewoon gebruikelijk dat alleenstaande dads dating zoeken naar overeenkomsten met hun ex in een nieuwe partner. Probeer als je kunt je horizon te verbreden en zoek naar iemand met verschillende levenservaringen. Behandel je datingervaring als een kans om eropuit te gaan en nieuwe mensen te leren kennen. Zie het als nieuwe vrienden ontmoeten, niet alleen van interesses houden.

Vergeet niet dat je date ook een verleden heeft, dus wees niet te snel om ze te beoordelen. Er zijn fouten gemaakt aan beide kanten, dus een nieuwe start is misschien precies wat u allebei nodig hebt. Iedereen heeft skeletten. Neem je date als nominale waarde en kijk hoe het gaat.

Wees vooraf en geduldig

Het spreekt voor zich dat als je een date hebt, ze al moeten weten dat je een ouder bent. f Dat doen ze niet, vertel het hen – nu! Iedereen wil een goede eerste indruk maken op een date, maar als je je zorgen maakt over het verlies van de relatie door te onthullen dat je kinderen hebt, ben je in de verkeerde gemoedstoestand. Als je date op zoek is naar iemand zonder band, kun je niet van gedachten veranderen. Wees vooraf – het zal alles gemakkelijker maken en voorkomen dat iemand gewond raakt.

Geduld is van toepassing op elke situatie. Wees geduldig met uw kinderen, in het bijzonder. Neem het rustig aan en laat ze wennen aan het idee van papa-dating. Het ergste dat je kunt doen, is een nieuwe partner haasten in je gezinssituatie.

Waarom zou iemand een enkele vader willen dateren?

Single dad dating uit belgie

Alleenstaande vaders hebben een hele reeks voordelen. Ze worden als zorgzaam beschouwd, puur omdat ze betrokken zijn bij kinderopvang, wat heel wat opoffering met zich meebrengt. Het feit dat een vrouw ooit genoeg kwaliteiten in zich heeft gezien om een ​​kind te krijgen, is een grote steun. Ze worden als meer verantwoordelijk beschouwd.

Als je geen voogdijschap hebt en de relatie gesplitst was tot onredelijk gedrag etc. dan is het vrij duidelijk een rode vlag. Alle volwassenen hebben problemen en bagage. Als je op die basis relaties uitsluit, zou je altijd alleen zijn.

Ik kan zeggen dat ik als alleenstaande vader echt mijn ogen heb geopend voor relatiedynamiek, vooral omdat ik een meisje grootbreng. De benadering die ik met mijn dochter heb is aanzienlijk anders dan die ik met mijn zoon heb. Ik heb veel geleerd over geduld, mededogen, tederheid, communicatie en luisteren simpelweg omdat ik op een productieve manier met haar moest omgaan. Dit was een tijdje vallen en opstaan ​​en ik ben nog steeds aan het leren. Ik realiseer me dat dit een proces is dat ik in eerdere relaties had moeten opnemen. Ik ben opgewonden over mijn volgende relatie, simpelweg omdat ik de kans krijg om enkele van mijn nieuw gevonden ‘interactie met vrouwelijkheid’ vaardigheden op te nemen.

Ik waardeer waarschijnlijk meer gezelschap dan een niet-alleenstaande vader. Toen ik een niet-vader was, was er veel vis in de zee. Er zijn er nog steeds, maar ik heb geen tijd om ze allemaal te achtervolgen. Ik wil gewoon dat één goede vis de niet-opvoedende aspecten van mijn leven voor een tijdje deelt. Ik zou waarschijnlijk behoorlijk hard werken om die ene relatie te laten werken. Ik heb niet de energie voor een rotsachtige relatie.

Je krijgt te zien wat voor soort vader ze zijn. Ervan uitgaande dat je op de markt bent voor een langdurige relatie, misschien zelfs een huwelijk … krijg je een grote voorsprong op wat je toekomstige kinderen van plan zijn. Ik denk dat dit een groot pluspunt is. Er is een leercurve voor alles, inclusief ouderschap. Ik heb met sommige vrouwen gesproken die zeggen dat ze de nieuwe opvoedingservaring willen delen met een partner voor wie het ook nieuw is. Misschien komt dit omdat het meer egalitair lijkt. Ik kan dat begrijpen, maar ik zie zeker het pluspunt in het hebben van iemand met ervaring die de taak met u deelt. Het is niet eenvoudig, hoe dan ook. En als u kleintjes bent die ouder wordende broertjes en zusjes maken om uw kleintjes te helpen verzorgen, opvoeden en leren, kan dat ook als een plus worden gezien.

Grootste probleem dat alleenstaande vaders tegenkomen wanneer ze opnieuw daten

Als u deze vraag in de eerste plaats stelt, wilt u een goede vader zijn, houdt u van uw kinderen en maakt u zich zorgen over de invloed die uw keuzes op hen hebben.

Er zijn veel extra problemen die ik zou kunnen opsommen, maar de meeste van hen hebben oplossingen:
1. Zal ze mijn kinderen leuk vinden?
2. Zullen mijn kinderen haar leuk vinden?
3. Hoe snel moeten ze elkaar ontmoeten?
4. Hoe ga ik om met de onvermijdelijke vergelijkingen met mijn moeder?
5. Wat is de beste manier om eventuele jaloezie tegen te gaan die ze kan voelen jegens mijn kinderen of mijn ex?
6. Zal hun moeder mijn leven moeilijk maken als ze er achterkomt? enz…

Die lijst kan nog een tijdje duren, maar zorgzame mensen kunnen al die mensen met liefde, geduld, moeite en tijd oplossen. De enige kink in de kabel waarvoor ik nog nooit een goed antwoord heb gevonden, is: je bent tijd kwijt aan het nastreven van je eigen behoeften (meestal) met uitsluiting van je kinderen.

Nee, het is geen totale verwaarlozing; de kinderen konden de avond doorbrengen met hun moeder, een geliefd familielid of een goede oppas en een geweldige tijd hebben zonder jou. Het is ook een goede en gezonde behoefte om affectie voor volwassenen in je leven te hebben. Je bent geen slecht persoon als je wilt daten, en bovendien zijn er andere oorzaken waarvoor de kinderen af ​​en toe bij een oppas zouden moeten blijven.

Dat hoeft u niet noodzakelijkerwijs te redden van schuld, omdat het van binnenuit komt. Het begint met het feit dat je je al schuldig voelt. Je voelt je schuldig omdat het niet lukte met hun moeder. Je schuld, haar schuld, gedeelde schuld … maakt niet echt uit. Hoe je ook hier bent gekomen, je hebt nu redenen om een ​​deel van de schuld op je bord te leggen. Nu wil je iets doen dat een beetje zelfzuchtig is.

Natuurlijk is het eerlijk en redelijk om jezelf niet te laten neerleggen bij een leven vol kuisheid. En ja, je bent waarschijnlijk van plan dat de juiste, als je haar vindt, de perfecte stiefmoeder zal zijn. Ze zal geduldig zijn, liefhebben, koesteren en de kinderen zullen haar volledig accepteren. Het kan gebeuren, gebeurt soms, maar je moet waarschijnlijk geen grote sommen geld inzetten dat je het de eerste keer goed zult doen.

Dus het wordt een proces. Misschien vind je een vrouw die je leuk vindt, maar er zijn onoverkomelijke problemen tussen haar en de kinderen. Vervolgens vind je een vrouw waar de kinderen dol op zijn, maar je beseft dat je haar niet eerlijk vindt. De zoektocht gaat door en hopelijk eindigt het op een dag met The One. In de tussentijd ben je een daterende, alleenstaande vader. Je gaat tijd, geld en emotionele energie investeren in vrouwen die je kinderen waarschijnlijk niet hebben gekozen, waarschijnlijk niet hebben ontmoet en waarschijnlijk zelfs niet leuk vinden. Dit is tijd en geld die je niet zult uitgeven, en dat is waar de schuld je sukkelt.

Je staat als je eigen aanklager en er is geen rationalisatie die je die kerel kunt geven die hij niet zou doorzien. Hij slaat je op je zwakke plek. Hij kent je grote zwakheid. Die kinderen hebben geen gebroken huis gecreëerd, dat deed je. Ze hebben niet de omstandigheden gecreëerd waarin je middelen beperkter zijn geworden dan je ooit had verwacht, JIJ deed dat. Nu hebben de offers die je voor hen hebt gedaan om die schade te compenseren, zijn tol geëist. Je hebt iets nieuws nodig en er moeten opnieuw offers worden gebracht, maar nu is het niet JIJ die ze maakt. Je vraagt ​​de kinderen om het offer te brengen, en dat is het in een notendop.

Het punt is: de meeste gezonde mensen hebben echt gezelschap nodig. Je kinderen hebben een emotioneel gezonde vader nodig, iemand die zich geliefd en gesteund voelt, zodat hij op zijn beurt liefdevol en ondersteunend kan zijn. Ja, je doet dit voor je, maar dat werkt ook in hun voordeel. Zet opzij hoe het hebben van een goede stiefmoeder jou kan helpen een betere vader te zijn. Zelfs als ze haar op de een of andere manier nooit hebben leren kennen, word je een gelukkiger man en daardoor een betere vader. Als je hart echt klaar is om te daten en als je geen zelfzuchtige eikel bent, is dating en het vinden van een goede metgezel een win-win.
Zorg dat u deze vraag altijd kunt beantwoorden met een eerlijk ‘Ja’: ‘Helpt deze relatie om een ​​goede vader te zijn?’
Als u dat kunt doen, denk ik dat u op de goede weg bent.

Grootste uitdaging

De grootste uitdaging? Geen bos een andere vrouw brengen rond uw kinderen. Dit beïnvloedt hen, en niet op een goede manier.

Het is duidelijk dat uw kinderen een van de eerste gespreksonderwerpen moeten zijn bij het daten. Verberg dat nooit. Ooit. Als ze niet aan boord zijn met het omgaan met jou die al kinderen heeft, of met de Ex omgaan, dan wil je ze niet en verspilt het niet zo veel van je tijd. Een andere uitdaging is natuurlijk het vinden van de tijd. Als je kinderen hebt, zijn ze altijd je prioriteit. Vooral over mensen die je niet kent.

Daten is een luxe. Onthoud dat altijd. Onthoud dat wanneer je dateert, deze nieuwe persoon mogelijk in je leven dat is. Nieuwe. Raak niet verstrikt in het proberen al je tijd aan het nieuwe te besteden en je kinderen te vergeten. Maak altijd tijd voor hen.

Jongleren niet meer dan 1 datum tegelijk. Je bent nu een ouder en daar heb je geen tijd voor.
Wanneer / als je iemand vindt die compatibel is met jou, en mogelijk ook met je kinderen, praat er dan eerst met ze over voordat je ze introduceert. Ik raad aan om minimaal 6 maanden te daten voordat je haar aan kinderen voorstelt. Het is duidelijk dat langer beter is. Ze moet dat vanaf het begin begrijpen.

Uw kinderen moeten begrijpen wat er gebeurt voordat het gebeurt. Sommige kinderen vinden het goed om te daten. Anderen niet. Als ze er niet goed in zijn, wees dan gevoelig. Dit is moeilijker voor hen dan jij.

MAAK GRATIS PARSHIP ACCOUNT AAN

BESTE DATING WEBSITE VAN 2019?
PEPPER DATING!

MAAK GRATIS ACCOUNT